Mina nya solbrillor...

...måste vara bra heta! 
Hur kan man annars förklara att en tjej från tidningen Gotland just nu, ville ta kort på Charlotta och mig så fort vi kommit in på after beachen på Kallis?! Vecka 29 publiceras ett foto från glassiga Kallis, troligen det första och enda någonsin, på en osminkad, sliten mamma (båda bebisarna har öroninflammation och N är förkyld) med otvättat hår och orakade ben...
Kan ju vara så att det var Charlotta som utstrålade de rätta vibbarna, jajamen så var det såklart! 
 
Imorgon lämnar vi öjn för denna gång, en vecka är alldeles för kort tid! 

Apropå Sommarinvigning av Gutekällaren

Jag var inte där!
För 10 år sedan, jajemän, Flott och jag var på alla sommarpremiärer, och för 9 år sedan var Lojsan och jag på ett antal. Nu ser kvällarna lite annorlunda ut...
Nelly, som hakat upp sig på att hon vill heta Hed, gör allt för att få stanna uppe om kvällarna.
De små är förkylda så när Gute slog upp portarna igår, tryckte jag nog upp en sup i baken på nån, eller puffade nån liten näsa full med nezeril...

Jag kan inte skriva på telefonen, det får bli något längre inlägg hemma vid datorn..!
Avslutar med att det är underbart att vara i Visby, längtar redan till nästa år!

Sommarinvigning av Gutekällaren!

 

Visby here we come!

Nu sitter tjejligan i taxibussen på väg till Säve genom sommarregnet.
Nelly och jag började prata om efternamn och hon hade lite svårt att köpa att pappa heter Lundberg och jag Hed. Att hon heter Lundberg är inga konstigheter, men när jag sa att även pappa heter det, la hon huvudet på sned, rynkade ögonbrynen och sa: "Är du helt säker på det? Helt säker?" 
 
Ja, jag är faktiskt helt säker på det! Blev om inte annat varse under helgen då de brittiska tjejerna inte kunde FÖRSTÅ att Per inte friat till mig! Som någon slags övertalningsattack berättade de alldeles för detaljerat om när deras män friat, men då blev P extremt kissenödig flera gånger! 
 
Nu tjatar N om att hon vill ha glass till lunch på flygplatsen

Glömde...

...skriva att det hade gått hur bra som helst för Pernilla med Julia, och för mamma och pappa med Linn och Nelly! De små hade sovit bättre än någonsin innan! Detta i kombination med att ränderna uppenbarligen inte gått ur zebran, leder mig till slutsatsen att jag borde lämna hemmet nån helg då och då!
För allas bästa, givetvis!
(kanske skulle man då även försöka trycka in lite sömn, så man kommer tillbaka utvilad...men det är inte prio ett!)

Yakithaaa!

När man skålar i Wales, vrålar man "Yakida", det har vi gjort RÄTT många gånger denna grymma helg!
Jag är duktigt sliten, men lycklig och jag känner mig nästan nyförälskad! Tänk vad en barnfri helg tillsammans med kärleken kan göra! Å så mycket fest och trevliga, förbannat roliga människor i en vacker miljö!
Det är möjligt att jag är trebarnsmamma och bor i hus på landet med allt vad det innebär, men det roligaste jag vet är fortfarande att FESTA! My god vad jag älskar att festa, jag ville aldrig att gårdagskvällen skulle ta slut!
 
Musslor och fiskgryta som knockade oss totalt! Och då var vi inte på Bästkusten!
 
Per och jag kom till ett soligt Saltis på fredagseftermiddagen och åt en vansinnigt god lunch vid vattnet, och softade på hotellrummet innan det var lite partaj på Josefinas på Djurgården. Det var ett jättemysigt ställe och vi bekantade oss bland annat med några av Narmins gamla vänner och några sköna lirare från Cardiff i Wales, barndomsvänner till Duncan. Det råkade bli så att P och jag var kvar sist, och delade taxi med en härlig skotte som var vän med Duncan från Dubai.
På hotellet var det värsta brat-festen med Daphne Leon i spetsen och när vi hade somnat gott knackade det på nån brud och trodde vi hade efterfest. Fel rum!
 
Lördagen var soft, jag hängde i Narmins lyxiga svit tillsammans med henne, hennes mamma, tärnor, frisörer, sminköser, fotografer mfl.
 
Vigseln ägde rum utomhus med havet som kuliss, det var så vackert och Narmin var absolutely stunning! 
Lite bubbel i biblioteket till otroligt stämningshöjande musik av en stråkkvartett, gött snack med sköna människor sen bröllopsmiddag. Det var gäster från ett antal olika länder, bl.a. USA, Dubai, Palestina, Egypten, Libanon, England, Skottland, Nya Zeeland...
 
Det var som sagt jättemånga trevliga människor, men vi blev lite extra tjenis med en svensk vän till Narmin, och dennes man. Det var alldeles för länge sedan jag skrattade och dansade så mycket senast, jag njöt hela tiden!
Det visade sig att vi hade många gemensamma bekanta, dessutom flyttar de till Hovås om några veckor, och har två söner, en lika gammal som Nelly! En annan vän från det gänget  bjöd oss på poolparty i juli efter att vi bara pratat en liten stund! Jag nämner det för att försöka förmedla känslan av hur uppsluppen, osvensk stämning det var på festen! 
Hoppas förresten inbjudan fortfarande gäller...måste kolla upp det :)
 
Den här helgen var precis vad vi behövde. Festa tillsammans, och umgås med andra vuxna människor utan ett barn i sikte. Dessutom blir det ju en del kärleksfokus på ett bröllop, vigselförrättaren fick mig verkligen att bli påmind om vad jag har och vad jag tycker om det jag har ("RIKTIGT bra!"). Det var ju faktiskt exakt fyra år sedan det small till mellan P och mig, på midsommar på Mollösund. 
 
P var mogen och gick hem innan festen var slut, men jag var ju i himmelriket och stod på dansgolvet tills klockan var efter tre och kvällen verkligen var slut...
Hade någon föreslagit efterfest hade jag glatt hakat på, men jag är glad att ingen gjorde det för när jag vaknade vid 7 efter att ha störts en del under natten, var jag bra sliten! 
 
Men när vi kom upp efter frukosten såg vi att det fanns vin kvar från gårdagens eftermiddagsroomservice, så P och jag satte på hög musik och hoppade i de aaaaanriiiiika sofforna och larvade oss innan jag tog en taxi till Arlanda och flög hem till barnen som blev väldigt glada av att se mig (och vice versa!). P körde till Nynäshamn och tog färjan tillsammans med sin syster och hennes familj. 
 
Utsikten från rummet
 
Undrar vad man jobbar med för att ha råd med sådana här finfina lyor!? För man kan väl inte vinna 50-60 mille på Sverigelotten, va?! Eller kan man det, Annika?
 

Imorgon bär det alltså av till Visby. Det skall bli skitväder hela veckan, toppen! Men Sommarland med Villa villekulla, och älskade Kallis kommer få besök, om så himlen ramlar ner! Undrar om Tobbe ger oss stekarbord på hyllan, nu när man kommer släpande på tre ongar...inte så troligt kanske! 
 
 
 
 

Logistik, ständigt denna logistik!

 Nu tror jag att det mesta är packat...och fixat...
Mamma har flyttat in och imorgon kommer pappa, de bor i huset med N och L. Mamma hade med fina kransar till tjejerna! De skall visst fira på Tjolöholm.
 
J lämnar vi av hos Pernilla i stan imorgon bitti på väg till Sthlm. De åker till Pernillas kompisar i Vänersborg.
 
Jag har inte hunnit ägna en tanke åt att jag inte skall vara med L och J deras första midsommar, eller överhuvudtaget att jag kommer vara ifrån dem i tre dagar. Det skall bli spännande att höra hur bebisarna beter sig, de har ju aldrig varit ifrån varandra heller innan!
 
Idag var N och jag på 2,5-årskontroll på BVC. Helt OVERKLIGT att jag har en dotter som är 2,5 år! Det går ruggigt fort nu, jag vill att tiden skall stanna! Bebisarna är också så himla goa nu, skrattar och flirtar och håller på att upptäcka världen, de börjar bli stora men är fortfarande bebisar med typiska da-da-ljud och små korta armar som kramar om en hårt!
 
Imorgon bär det av till Grand Hotel i Saltsjöbaden, innan det blir partaj på Josefinas på Djurgården.
Bröllopet och festen är på Grand, det ska bli fint (det där lät som Knugen) att vingla upp till rummet betydligt senare än jag lagt mig på...länge!
 
På sön kväll tar P färjan till rosornas ö, och vi tjejer flyger mån morgon. Sen blir det en mysig vecka där tillsammans med ett gäng som aldrig varit på ön (Pers syster med familj, hans bror med fru, och så Pernilla)! Det får allt bli en ordentlig murtur, bland mycket annat!
 
 
Nelly provar sin egen, och Linns krans!
 
 

Teknikens under

Såja, nu funkar min lilla blogg igen!
Jag har betalt för ett sk. PRO-paket, för jag vill inte ha reklam på min blogg. Men det var först när jag mailade kundtjänst för fjärde gången (då "rätt" irriterad) som reklamen äntligen försvann. Tyvärr försvann samtidigt hela bloggen..! Men nu har den återuppstått, sittande på allsmäktig Gud faders... Nä just det ja, midsommar är ju faktiskt HELT okristligt, halleluja! 
 
För första gången sedan 2005 skall jag inte rodda midsommarfirande, utan istället ha den första barnfria helgen sedan L & J kom..! Det känns helt overkligt att det är midsommarafton imorgon, och att den skall spenderas i en bil (förvisso min nya bil, en 7-sitsig!!) upp till Sthlm. Men det skall bli grymt kul att få vara med på Narmins bröllop i dagarna två! 
 
Nu håller jag på och packar helt frenetiskt; det skall packas för Julias helg hos Pernilla, för hela familjen på Gotland direkt efter midsommar, och för min egen del för bröllop. Till lunch har jag ätit 5 rabarber/äpplekakor från, ja det behöver jag ju inte nämna, så jag är svimfärdig av hunger. 
 
Vi har haft en asskön arkitekt här i fm som skissar på en finfin utbyggnad av huset..! Att göra om master bedroom till två, på tredje våningen, var så enkelt att det inte behövdes skissas på, tydligen. Men en stor terrass från andra våningen, över två nya sovrum, och nytt uterum på första våningen, däremot..! Å så en pool utanför det... Måste köpa triss, f'låt Sverigelotter, jag vill ha en terrass ut från köket/teverummet NU! 
 
 

Vad skönt...

...att jag bara oroar mig i onödan!
Imorse var jag tvungen att gå upp en våning till Julia, och ropade ner för trappan till Nelly som var i lekhagen med Linn. Det var lite väl tyst...
-Vad gör ni, Nelly?
-Jag bär inte Linn!

En minut senare.
-Nelly, vad gör du?
-Jag sitter inte på Linn!

När Pernilla kom, berättade hon vad N sagt till henne igår när hon bad henne sluta med något.
"Passa dig, din skitunge!" Okej, dags att lägga undan Madicken-filmen IGEN!

Jag har varit och hälsat på kollegorna ett par timmar, mycket trevligt! Hade givetvis med mig fika från Nordgårdens, börjar bli lite pinsamt att åka dit ett par dagar i veckan. Men vad skall jag göra? Det är ju där de av smör drypande bullarna finns!

Tisdag morgon är förberedd...


Kom just på...

...att jag glömt den pisseblöta högen med lakan och pyjamas i mitt rum sedan i natt. Då kan den ligga där en stund till!

Igår fick jag för mig att köpa några trisslotter. Idag hjälpte N mig att skrapa dem. Tyvärr vann vi inget.
- Joho! Vi vann visst, mamma!
- Jasså? Vad vann vi då?
- Noll!    
Man kan se på saker på olika sätt..!



I'm bad, I'm bad...

När N är på dagis, passar jag på att slänga alternativt städa bort sånt jag bara inte orkar med! Sånt jag bara inte orkar med kan t.e.x. vara lera... Eller tuschpennor... eller pussel... eller klistermärken...Helt enkelt sånt man bör leka med under ordnade former, dvs när jag övervakar! Annars blir det spår överallt, mer eller mindre harmlösa.

Mindre harmlösa får nog de små små klistermärkena räknas som. Under helgen har ett antal sådana oförklarligt hamnat i halsen på L och J.
Igår kom N in till mig och sa glatt att hon också hade örhänge. Jag såg inget och undrade vad hon menade. Jojomen, hon hade petat in en ytterst liten jordgubbe (ett klistermärke då alltså!) långt in i sitt öra. Det var bara att hämta en pincett och försöka förklara att doktor Kent på vårdcentralen gärna vill slippa besök nu ett tag...
När jag skriver om henne, längtar jag efter att få hänga med henne, vilket jag får göra om exakt 10 minuter eftersom jag skall åka till Cassiopeja NU!



Men tja!

Ahhhhh, så härligt att vara utvilad efter Guds vilodag! Den började senare än vanligt, strax före 06.00, med att tre barn ville ha 100 % fokus/famn samtidigt (inte för att jag skulle vilja ha en hiss, absolut inte, men det där med att bära ner tre barn för trappan samtidigt... Man skulle ha en rutchkana bredvid trappan, det hade Nelly älskat!).

Redan kl 8 fick dock mammi lite egentid. De små skulle sova, så jag packade in dem i bilen, tillsammans med stora papperskassar. Kassarna sorterades på återvinningsstationen med euforisk frenesi pga lyckan över att bebisarna sov trots att bilen stod still i flera minuter! Känns lite dubbelt att vara supernoggrann med källsortering, samtidigt som man tar bilen på förmiddagen och kör en 45 min för att ungarna skall sova... 



Veckans bullmammepoäng går tyvärr inte till mig utan till Per som gjorde isglass tillsammans med Nelly! Otroligt hur gammel hallonsaft uppskattas i fryst form..!



I lördags fick vi besök av moster Ciccie som förutom att låna ut sin famn till diverse barn, dra en tung barnvagn i uppförsbacke med missnöjda barn, och springa och hämta än det ena än det andra jag bad om, gav oss hemmagjord barnmat! Hallå, det är ju hon som skall ha husmorspoängen!

I natt sov N i mitt rum då Linn sover i hennes, och Julias i "tvillingarnas" rum. Mitt i natten ville N ha vatten, och givetvis tappades det fulla vattenglaset mitt i sängen, på henne och ja, på lakanen! Tur att man har sånt där vätskeskydd så att madrassen inte blev blöt. Det var bara att rodda bort lakanen,byta pyjamas och somna om, typ. Det som är gött med att N sover i mitt rum för tillfället, är att hon är så kärleksfull på natten. Hon klappar mig på kinden och säger "Jag gillar dig!" och "Vad fint hår du har!" 

Det är ingen ordning alls på tredje våningen nu, eftersom kidsen sover huller om buller. Vi är ju ett sovrum kort, om barnen skall få varsitt sovrum vilket jag tycker de skall. På torsdag kommer en arkitekt hem till oss. Förhoppningsvis säger han att det är möjligt att trolla fram ett sovrum till! Det är för övrigt samma kille som ritat min kära svägerska och hennes mans (Pers bror!) hus. De skall ha varsin walk in closet, hennes på 40 m², snacka om olika uppdrag...

Nu har jag haft riktig egentid på NK en stund. P är i Sthlm, så ikväll skall jag mumsa i mig min lilla påse från 4-gott. Skall bli intressant att se om nötcremen med lakritssmak är god!


Win-win

Jorå, så att..!
Jag slapp tvätta håret eftersom Per så smart kom på att jag kunde ju maila honom kläderna jag sett på rean, och så kunde han köpa dem på vägen hem. Bland annat den här lilla raringen fick följa med honom hem. Där blev jag en vinnare! Sen visade det ju sig att han givetvis var bortbjuden på matchen (varför har vi tjejer aldrig uppstyrda fotbollskvällar?), jag sa vassegod å gå, då blev han en vinnare.

Men innan han gick fick jag grillat till middag, så nu är jag en mätt och glad vinnare som har tjejkväll med tre tjejer som sover så sött. Synd att Polly rocks var slut på ICA, bara... Jag ska maila Polly och be dem sälja påsar med bara de svarta i.



Idag har jag lekt häst med N nåt helt galet mycket, det är det bästa hon vet just nu. Hur skall man kunna motstå när hon lägger huvudet på sned och säger "Vill du leka häst med mig?"? Jaaa! Jag vill jättegärna krypa omkring på alla fyra och få ont i knäna medan skärpet, f-låt grimskafset, stryper mig sådär härligt.
Som tur är får man tydliga instruktioner, såsom "Bajsa!", "Kissa!", "Res dig upp hästen!" "Spring fortare!" Idag hette jag tydligen "Metallica", alltid nåt!
Men sen tröttnade jag och föreslog att vi skulle leka apa istället! Det fångade intresset! Vi sprang omkring och slängde med armarna fram och tillbaka, skrek och kliade oss under hakan och under armarna som apor gör! När P kom hem, lekte han att N var en ko (!) och hon såg rätt frågande, men road ut, när han mjölkade henne!

Helt otroligt förresten vad Kim Källström är lik Björn Gustafsson...



Vill ha!

Jag är kär i den här grymma bokhyllan! Men den är för dyr, hyfsat opraktisk och var skulle jag ha den liksom?


Slottsskogen

Idag var det studiedag på dagis, och när N gjort diverse hyss under förmiddagen, bl.a. ritat ett svårtolkat konstverk på vårt ganska nya soffbord, kände jag att hon behövde aktiveras. Hon och jag åkte till Slottsskogen  och Barnens zoo, där vi myste med en asgo liten killing, getter, får, en gris mfl.

Sen red N för första gången! Första gången hon red på en häst, alltså. I kön vände hon sig till en liten kille och sa: "I Thailand red jag på en elefant, riktigt bra!" När han inte svarade sa hon: "Hörde du det? I Thailand red jag på en elefant, RIKTIGT bra!"

Efter fika bar det av till lekplatsen Plika, som sist jag var där fick mig att tänka 'aldrig mer', men som nu, rätt folktom, var magiskt bra! 




När vi kom hem, var Pernilla snäll och försökte få bort kluddet på bordet. Då sa N först: "Vad fint du gör, Pernilla!" Sen sa hon: "Hoppas jag inte målar där igen!" Där är vi överens!

Efter en finfin pizza och en ännu finfinare påse smågodis med mycket lysmelk, sitter jag nu och softar i soffan. Kidsen sover, mannen är på Pinchos med jobbet, gäsp vad sen han är, been there - done that ;), och jag funderar på om jag orkar åka bort till Wakakuu imorgon eftersom allt jag suktat efter hela våren nu är på rea. Men i så fall måste jag verkligen tvätta håret, och det vet jag inte om jag orkar..! 
Fast det är ju 30 % ändå... men liksom tvätta, reda ut, kamma, blåsa... Det får bli att sova på saken! 

Plockat blommor, bakat bullar...

...har jag inte gjort!
Men mamma har plockat blommorna i vår trädgård, och en snäll bagare har gjort smörbullarna. De är jättegoda!



Emma och Elly har varit här och lunchat och fikat, värsta tjejträffen blev det när Nelly kom hem! 

Igår var det restaurangbesök på nya Pinchos där stressade kypare är utbytta mot en app, där man gör beställningarna och får meddelanden när maten är klar osv. Smidigt, mysigt och mycket gott!
Det bästa av allt, det hade gått hur bra som helst hemma för Per och Pernilla med läggningen av barnen, så nu är det dags för mammi att krypa ur sitt ide och bli social igen, tjohoo!

Bilder från dopet av Linn och Julia, 20 maj 2012

Väderprognosen sa dåligt väder, men istället blev söndagen en riktigt fin sommardag. Linn Margareta och Julia Ingrid döptes i Hanhals kyrka, sen hade vi släkten på lunch hemma hos oss. 30 vuxna och 15 barn åt mumsig italiensk buffé från Bar Italia på Prinsgatan, tårta samt cup cakes bakade av moi!
Vaggan med presenter snickrade min morfar Arne, och våra barn är tredje generation att sova i den.




Snart dags att planera kalas!

Idag är det 9 månader sedan tvillingarna kom till oss. Jag trodde aldrig jag skulle säga det, men när jag tänker på att det är dags för 1-årskalas om tre månader, känns det faktiskt som om tiden gått fort! Det kanske beror på att L och J gått från att vara två små bebisar till två charmiga personligheter!

Mitt första blogginlägg!

Precis som min goda vän, hon numera en erfaren bloggare, kände jag att jag blev väl aktiv på Facebook.
Tanken slog mig allt oftare att foton på mina barn och tokigheter som Nelly kläcker titt som tätt, kanske inte är så überintressant för en sisådär 80 % av mina facebook-polare. 

Men, en och annan vän som bor långt borta kanske tycker det är lite småkul att, på tryggt avstånd, kunna glänta på dörren till vår stökiga vardag med ungar högt och lågt, och på så sätt sakna oss lite lite mindre hehe ;)

Jag har ju varit hyfsat oförstående till hur man kan ha tid att såväl läsa bloggar som att själv blogga, men som en annan god vän sa "alla har ju inte tre barn under två år att ta hand om"... Och nu är det så fiffigt att alla barnen snällt sover vid 19-20, och sedan en vecka sover även Linn och Julia hela natten, så nu har jag tid och ork att träda in i den moderna tidsåldern! (Tack för det, 5-minutersmetoden!)






RSS 2.0