Ho ho ho!



Bara tre dagar kvar till första advent! Vart tog november vägen? 

Hög tid att fylla julkalendern. I år blir det fokus på upplevelser snarare än presenter. Barnen ska få lite småsaker, men mest blir det små meddelanden om att vi ska åka och titta på den levande julkrubban vid Domkyrkan, slå in och lämna julklappar på Gothia till Göteborgs behövande barn, göra pepparkakshus, diverse julpyssel såsom   julkort och saker att hänga i granen.... 

Dagens boktips!

Böckerna om Belle och Boo är sååå gulliga, Linn älskar dem! 

Idag vabbar jag för andra dagen i rad (och andra dagen den här terminen, det är inga sjuka barn vi har i alla fall!), Linn och Julia har fått ögoninflammation, och jag med. 

Det gick såklart superbra med att sluta med napp! Efter ett par nattningar med "Idag KAN jag inte lära mig att sova utan napp!", frågade de inte längre efter den. 
Och än så länge sover de bättre!

I måndags var Per och jag på en föreläsning och sen åt vi middag på Made in China, och i tisdags såg vi två (!) avsnitt av Orange is the new black, så nu känns det som om vi börjar likna en vanlig familj som inte måste sikta på att somna så fort barnen nattats! 





Peace, please!

Vi har bestämt att Linn och Julia ska sluta med napp imorgon fredag. Jag ska hämta barnen efter lunch sedan tar vi vägen om Pers jobb och därefter blir det besök hos Alfons Åberg. 

En tanke var Liseberg som öppnar just imorgon, och lämna napparna till kaninerna. Men Linn och Julia säger att de vill ge napparna till Hugo (min kusins bebis), så vi ska hem till dem på eftermiddagen. 

Jag är lite orolig över hur det ska gå. Det brukar inte ta mer än ett par dagar tills det är lugnt men det var inte helt smärtfritt med Nelly. 

Känns lite taskigt att vi vuxna vänjer dem vid något som de sedan förknippar med trygghet, tills vi vuxna bestämmer oss för att ta tillbaka den tryggheten! Men så är det, och Linn som är nappigast har ju sin älskade nalle, så det går nog bra. 

Förra fredagen fick barnen äntligen komma och hälsa på mig på mitt jobb, och äta glass från mjukglassmaskinen! 

Lyckan var total; inte nog med att de fick välja bland alla sorters såser och strössel, de fick dessutom själva göra sin glass genom att dra i spaken på maskinen. 
Men Julia tröttade snabbt på sin glass utan tyckte mer om att krama Tiger! 

Och ska jag krama kudden. 




RSS 2.0