Kan någon be mig sluta?

För någon vecka sedan blev jag äntligen klar med alla barnens "Mina första år"-böcker, de är galet överarbetade med en massa text (som tex beskrivningar om hur barnen är som personer vid 3 mån, 6 mån, 9 mån, 1 år, 1,5 år, 3 år...) och hur många foton som helst. Detta projekt har hängt över mig i flera år. 

Det första jag gör när jag är klar är att påminna mig om att jag ju ligger efter med att framkalla bilder och sätta in i fotoalbum, varje barn har sitt eget album såklart, för hela 2013 och 2014. Så nu har jag skapat tre mappar och går igenom månad för månad vilka foton som ska framkallas till vilken mapp. Jag har tagit ett å annat kort så det tar lååång tid! 

Jag har möblerat om i Linn och Julias rum; förlängt deras sängar, köpt nya bord och stolar, hyllor, posters, stora täcken, sängkläder, och diverse förvaring. Nelly har också fått nya bord och en ny stol, och en jordglob som hon var måttligt road av. Men nu kan hon i alla fall se hur långt det är till Charlie i Nya Zeeland! 

Och så blev jag helt kär i denna hemmasnickrade molnhylla som jag förkastat tidigare i ett tillfälligt tillstånd av måttfullhet men som jag nu inte kan släppa. Hag förstår ju att det inte är svårt att köpa en tavellist, åka till en bygghandel och köpa en tunn träskiva, såga till den, måla den och skruva fast den på tavellisten. Men det är onekligen ett nytt projekt... 


Bilderna är från trendenser.se


Och hur kan förresten en treåring älska superstarka djungelvrål?! 



Dagens citat av Nelly Elisabeth Lundberg mm

"Hon var helt grym!"
Som svar på min fråga vad Nelly tyckte om Victoria som jag hittade på grannar.se igår och som var hemma hos oss idag, och som det kändes väldigt bra med, som alltså ska hjälpa oss med barnen framöver. Många "som" blir det :)

Det är bara löjligt att tro att man ska kunna ersätta Pernilla, hon är undantaget till regeln "Om det verkar för bra för att vara sant, så är det nog det".

Men det kan bli bra ändå! 
Hon bor i Amundövik, alltså cykelavstånd från oss, har egen bil, skrattar mycket och två av tre barn gav henne en rejäl kram när hon gick hem. 

Och hör här då: hon har två hästar som står på Billdals ridklubb, där Nelly rider. 
Hon frågade Nelly vilken häst som är Nellys favorit, Nelly svarar "Dino" och det visar sig att Dino, av alla hästar, är Victorias första häst! Alltså den första hästen hon ägde, för många år sedan! Vad är oddsen, liksom?!
Hon är i princip uppvuxen i stallet där Nelly rider varje vecka och nästnästa vecka är det hon som följer med till lektionen! 

Hon har dessutom två hundar, som jag misstänker kommer få stifta bekantskap med systrarna Lundberg inom kort! 

På lördag kväll kommer Per hem från sin vecka i Spanien, och har man inte lust att, som han, gå all in på att mixa gröna smoothies och göra juicer med den nya maskinen, slow juice-någonting, som han har införskaffat, kan man, som jag, köpa denna supergoda råsaftjuicen i mataffären! 






Fredagkväll framför Skavlan

"Hur var livet innan du fick barn?" 
Kvällens fråga av min nyblivna femåring! 
Jag hade nästan somnat i hennes säng, halv nio en fredagskväll, men piggnade ju snabbt till. 

"Det var liksom ett helt annat liv. Men det bästa som har hänt mig i mitt liv är att jag fick dig", blev mitt svar. 
"Och det bästa som har hänt mig är att jag kom till just dig!" svarade Nelly. 
Det kändes väldigt skönt med tanke på hur bråkigt och osmidigt det är mellan oss dagtid. 

Hon lovade att försöka vara snällare i tonen mot Linn och Julia och även ge dem en chans att få vara i hennes rum. Och om de inte misslyckas, dvs springer iväg och gömmer hennes saker så att de försvinner, ska de få fler chanser! 

Läggningsstunden är definitivt en av dagens höjdpunkter. 
Och eftersom Per är borta i en vecka får jag tre läggningsstunder per kväll ett tag nu 😊 

Linn med kaninlampan. 


Julia som jag vabbat för idag pga ögoninflammation. När vi kört systrarna till dagis imorse köpte vi croissanter på Ica och passade på att kissa på barntoaletten där! 


Nyårsfin Nelly som mer än mycket annat uppskattar att få äta middag med mamma och pappa, själv! 


Bästa födelsedagstårtan fixade mostrarna på julsemestern på Teneriffa! 




RSS 2.0