Grattis Jo!




Och grattis vi tjejer som fick fira dig i NY för precis ett år sedan! 
Då var jag mammaledig. Känns som en livstid sedan... 

Det har varit en mestadels mysig helg med bror och syster och svåger och pappa på löser världsproblems-bakåtblickande, söker våra rötter-middag hos oss, (pappa, du fick mååånga frågor och fler kommer, hoppas du inte misstycker!) häng vid havet med barnen och lite annat. 
Det känns i ansiktet att solen lyst hela helgen och nu ska det bli kul med en ny arbetsvecka! 





Det är nog ganska enastående...

Att vara tvilling. 
Knoll och Tott är i luven på varandra titt som tätt, men ser ut att älska varandra spektakulärt mycket mellan varven. Säger jag till Linn på skarpen, spänner Julia ögonen i mig och morrar "Du är DUM, mamma!". 

Och gråter den ena, ser man hur orolig den andra blir och hur viktigt det är för henne att informera mig om läget. 

Och de har alltid varandra. Idag har Nellys kompis Juli (samt mamma och lillasyster) lekt hos oss, vi har inte sett röken av dem. Perfekt för dem att slippa småsyskon som vill vara med men som "bara förstör" och perfekt för mig som kan få prata lite med Bea medan de små har skoj. 

Du och jag, syrran! 


Såklart!

"Mamma, jag önskar att jag var en häst!"
"Varför det, Nelly?"
"För då hade jag fått äta sockerbitar!"

SKÖNT att mitt sockerbegär inte smittar i alla fall. 

Linn sitter uppkrupen bredvid mig och ler förälskat upp mot mig. 
"Vad är det, Linn?"
"Jag tycker att du är en gullig tjej mamma!"

Och imorse sa Julia, "Du är min lilla gullhöna, mamma!"

I like you A LOT! 

(Citat från den klassiska "Dum dummare")

Popcorn med morcharr! 


Mantra hos familjen Hed/Lundberg 



Ja, vem vet?

Igår i bilen till dagis sa jag till barnen att de är det bästa jag har, och till Nelly la jag till att hon ju är mitt första barn; innan jag fick henne var jag inte mamma Lotti, utan bara Lotti.
"Men vad var du då? En elak häxa eller?"

Eh, nej kära lilla barn, det blev jag först när jag blev mamma! 

Men ibland är jag mindre elak häxa och mer glad mamma Lotti, som då jag sovit i gästrummet vilket jag gör inatt! 
Så i morgon blir det spinning och shape på lunchen sen en härligt harmonisk eftermiddag med mina juveler. 

Åtminstone de första minuterna på dagis och på väg till bilen, för det är tydligen helt omöjligt att sitta bredvid sin syster i baksätet heeela vägen hem, en färd på fem minuter, utan att bråka. Men jag minns att det var samma sak när vi växte upp så det ska väl vara så. 

I bilen till farmor i lördags var det dock lugnt; Julia läste Barbapapa för Linn! 



Annars bråkas det ju mycket om vem som ska få sitta fram, det är viktigast för Linn och ibland är det det första hon säger när hon vaknat på morgonen. Men så blir hon ju också genuint lycklig när det är hennes tur! 

Tur att varken hon eller hennes systrar vet vad jag tydligen svarade i New York för ett år sedan, på frågan om jag saknade barnen. "Fråga mig inte vad de heter; jag har ingen aning!"

Over and out från bästa rummet i huset! 


Linn eller Julia?

Ja, Linn eller Julia? 



Kom med nåt nytt!

Hörde på radion idag att forskningen kommit fram till att det finns ett tydligt samband mellan övervikt och tillgång på hämtmatrestauranger i området man tillbringar sin tid. 

Våren 2005, alltså för nio år sedan, skrev Marie och jag vår magisteruppsats i nationalekonomi, på Handels. Det vi kom fram till var just att det fanns en stark korrelation mellan ökad tillgänglighet på utlämningsställen av diverse onyttigheter och övervikt. 

Ingen raketforskning kan man tycka. För jag hade ju inte ätit mjukglass varje vecka om vi inte haft en mjukglassmaskin (som är igång varje fredag) på jobbet, t.ex. 

Förra veckan var riktigt dålig, hälsomedvetet sett. Två pizzor, ett gäng semlor ( en dag blev det fyra stycken) och mycket annat och bara ett träningspass ("bara" ett, jag som inte tränat på år!). 

Men den här veckan har varit desto bättre! Fyra pass och idag lyckades jag avstå glassen! Det var pinsamt svårt, och jag tänkte på huruvida jag skulle ta en eller inte, x antal gånger innan jag gick hem klockan två. Det var verkligen två röster som brottades inne i skallen, inga frågor på att jag är sockerberoende. Det slank ner två Ballerina chokladkex; någon ny, härlig variant, utan att jag hann reagera. 

Men känslan när jag gick över parkeringen till bilen efter att, två minuter i två, varit uppe och smugit kring glassmaskinen och faktiskt avstått (för första gången) var helt grym! 
Och det passade bara så bra att det inte fanns bullar hos barnens kompis som vi åkte hem till efter dagis, utan bara frukt. 

Fredagsmyset med barnen var som vanligt kastrullpoppade popcorn, och vuxenmyset bestod av stekpannerostade pinjenötter, så gott så gott! 

Men i imorgon blir det nog smarrig fika hos farmor.. 




Morr! Arghhh! Fräs!

Igår hade Julia och Linn funnits hos oss i exakt 2,5 år. Linn var redig och sov hela natten till idag, för en gångs skull, men Julia har blivit rabiat och är den som håller låda numera. 

2,5 år. 

NÄR ska alla tre barnen sova nätterna igenom? Eller åtminstone, när ska de somna om av sig själva? Det kan ju dröja, på riktigt, ca 7,5 år, till dess att de små är tio år! Vet många vars tioåriga barn kommer in till dem varje natt... 

Nu är klockan halv elva och Julia gråter och har gått upp ur sängen för t r e d j e gången sedan läggning halv åtta. Nu ligger hon bredvid mig, och att en sådan liten filur kan andas så tungt! Suck. Hade de inte tryckt in hela skallen på mig, hade jag tveklöst sovit med hörselkåporna på. 

Igår sa Linn helt spontant "Du är en tokig tjej, mamma!" och log lite finurligt. Hon är bara så underbar. Och varje gång Julia vaknar och gråter om natten, ulkar hon fram "Du-är-MIN-mam-ma!" 

Och så vanvettigt glada för att inte säga lyckorusiga de blir när jag kommer och hämtar dem på dagis, damn de gillar mig! Och hur det än är och kan verka så gillar JAG dem ÄNNU mer och jag älskar att iaktta dem och lyssna på dem och kan inte låta bli att bli rörd över att de kom till just oss. 

Men för f-n, älskade ungar, SOV!! 







Och solen har värmt hela dagen!

Idag är jag föräldraledig!
Jag som lovade mig själv att inte jobba över när jag gick tillbaka från mammaledigheten till jobbet, har gjort just det ganska mycket på sistone. Så idag, och en dag om två veckor, ska kidsen kompenseras. 

Jag var med Nelly i ishallen i förmiddags, där hon och de andra "stora" på dagis stapplar sig fram varje vecka. 
Vilket var vad jag gjorde också, med små skrillor och stor hjälm. Men det var kul, och barnen är ju så duktiga. Coolt att dagis ordnar med detta. Och till hösten även simskola, på dagistid. 


Igår låg en lapp i brevlådan om någon som erbjuder sig att komma hem till en och lära barn (från fem år) att spela gitarr. Genast tänkte att det kunde vara kul för Nelly. Men kanske att ridning, knatteskutt och skridskor räcker?! 

Jag har även hunnit med att göra något som sker alltför sällan; jag har lagt en mindre evighet hos Mjuktvätt. De tvättar ju bilen, men sen ska den ju dammtorkas och dammsugas, jag gav den full uppmärksamhet i säkert en halvtimme! Nu skiner den som en sol.

Ikväll är jag gräsänka och mitt mål är att göra klart Julias bok, inte med foton men med text. Om jag löser det, ska jag ta ett glas vitt och luta mig bakåt :)




I morgon är det fredag!

Nu får ju inte jag (eller kidsen) presenter pga min eminenta blogg, men det känns ändå lite kändisaktigt att tacka för fin present, ja på bloggen. 

Så, tack moster Ciccie för superfin, hemmagjord fleecetröja till Nelly! Alldeles för fin för att ha i stallet! Ikväll har alla barnen haft den en stund var, och i morgon kommer Nelly ha den på dagis. 




Och idag byttes lunchspinningpasset ut mot makalösa Viking pizza på Åby pizzeria... Men hur ska jag kunna motstå när mina kollegor frågar, och en av dem har denna underbara tische på sig?! Går ju inte.  





RSS 2.0