Fredagsmys

För andra helgen i rad har även Julia och Linn fått popcorn, they löööve it! Addera en filmsnutt av Alfons, Pippi eller (när Nellan får välja) Barbie och lyckan är total. 







Joråsåatt



Den här skulle man kanske skaffa till bilen! 

Så kunde få folk snabbt få förklaring till varför båda mina baklyktor är trasiga, och varför bilen har ett par goa bucklor... (Eller så får jag leta efter en skylt som säger sanningen: Grannens häck stod för nära.) 

Hämnden är ljuv!

Jag har bara haft födelsedag i två timmar och tjugo minuter men redan har Linn uppvaktat mig, med sin tolkning av skönsång, tre gånger. 

Men vad hon inte vet är att det kommer en dag då hon sover alltför bra, om en sisådär 14 år, och då! Är det jag som väcker henne och hurtigt meddelar att solen skiner, dags att gå upp, här kan du inte ligga hela dagen osv. 
(Gäller bara att inte hamna på dårhus innan dess!) 



Taxi hem

Från mat och ett par kalla med goa kollegor. Tycker så mycket om dem! Och min gitarrspelande lille kollega, han ska få en son! Jag är så glad för hans skull. Undrar vilken sång han gör om så att den handlar om honom? 



Var ni utomjordingar eller?

Så måste ju våra barn om tjugo år fråga oss när det är självklart att två människor oavsett kön får adoptera och skaffa barn tillsammans på alla möjliga sätt som bara två människor av varsitt kön får göra tillsammans idag. 

Nedan text som jag norpade från nätet säger allt. 



Ikväll är en sådan kväll när jag kan bli ledsen när jag tänker på att Lundell en dag kommer sluta göra musik och sluta ge konserter och ännu värre, dö!







Nä, det är nog dags att krypa ner innan tankarna bli helknasiga! 

Sju!

Sju uppvak med påtvingad uppstigning ur sömn och varm säng för att göra sju handpåläggningar, på under sju timmars tid. Inte mycket sömn. Inatt heller.

Det ska kissas (varför skulle Julia vara så sjukt tidig med att sluta med blöja??), det ska gråtas, det ska letas napp (som ligger hur självlysande som helst mitt framför Linns ögon), det ska brölas "Jag saknar PAPPA!!", det ska gnys "Jag gillar dig!", OH MY GOD!

Och sen ska man få barnen, i rekorderligt skick, i tid till frukosten på dagis, och åka hem och lägga sig. Nej just det ja, det ska hastas vidare till jobbet där det helst ska presteras en motvikt till lönen man gärna cashar in. 

Hur kan folk se snett på mig när jag säger att jag i b l a n d ser fram emot att bli pensionär? 

Liksom, hur jobbigt kan det vara att vattna magnoliaträden och olivträden i södra France och snicksnacka med hantverkarna som dyker upp någon vecka efter utsatt tid, utan att man brytt sig om det, för man har ju inga tider att passa! Inga minimänniskor att försöka göra folk av, utan att traumatisera dem alltför mycket. Och lön... Ha! Det trillar ju bara in en fet pension på kontot varje månad. Typ.

Fast det ska bli rätt mysigt att åka till ridskolan med Nelly i eftermiddag... 




Nu ska det bli skönt att sova

Trots att jag mycket snart når den aktningsvärda åldern 36, är festa fortfarande det roligaste som finns. Hemmafester med spontandans, älskar't!
Dagens dans till Sean Banans alster och andra tidlösa klassiker såsom "Jag är en gummibjörn" med småtjejerna var också rolig, men på ett annat sätt :)

Var vi tolv bruttor eller nåt igår, Annika? Och ALLA öppnade sig och bjuckade på underbart roliga anekdoter, likväl som bumps in the road som infunnit sig sedan vi alla sågs senast, för ett år sedan.  
Någon hade gift sig, någon var gravid för första gången, någon hade bytt jobb, någon hade träffat kärleken osv. Och så de andra bitarna; sjuka barn, för krävande chefer, avsaknaden av romantik, och diverse funderingar kring hur livet "blev" och är och borde vara och skulle kunna bli... 

Så lyxigt att prata om sådant här inte bara med sina närmaste vänner, utan även med andras närmaste! 

Och det finns ju fördelar och nackdelar med allt, så sant som det är sagt. En av fördelarna med att bo i hus är ju att man aldrig behöver oroa sig för att grannens nylle plötsligt dyker upp och påstår att man spelar för hög musik. 

En av nackdelarna är helt klart risken för objudna gäster, som jag misstänker huserar i en springa mellan vägg och golv bakom soffan på första våningen. Lite prassel och små snabba skuggrörelser, nej tack! Tur att mamma var här och riggade en fälla i Pers ställe.

I morgon är det lunchspinning, hurra! 






Alla stjärt... hjärtans!

I brist på vuxet sällskap måste jag säga att det ändå är en mysig dag!
Ingen irritation på barnen imorse, en lång men effektiv och rolig dag på jobbet (jag har en kollega som kan ta ett par ackord på guran, vilket han gärna gör, men sjunga kan han INTE! Det gör han gärna ändå, och det blir underhållning på hög nivå! 
Uggla, Skid row, Ultima Thule, man vet aldrig vad nästa skrän blir.
Han har gjort om texten på "Fattig bonddräng" så att den handlar om hans dotter, och när han kör den kan ju synen inte bli annat än suddig!), till fredagsglassen idag fanns plötsligt nytt, riktigt salt saltlakritsströssel, halleluja, det har kommit några gulliga sms, och nu sitter jag och känner lugnet efter en mysig kväll med barnen!
På Nellys begäran fick Julia och Linn för första gången pop corn, föga oväntat blev det en succé. 

Imorgon ska Nellan och jag kitta upp henne med ridkläder i en butik i Kungsbacka, jag ska också lämna tillbaka jeansen som sprack (morr!) och på kvällen är det tjejmiddag 😊 







Livet leker! Trots allt, faktiskt!

Per har snart varit borta i en av två veckor, det här med att vara singelmamma är i n t e min grej, jag har apmycket att göra på jobbet och Linn har svinkoppor och får inte gå till dagis. 

I lördags var jag inte på världens bästa humör. När jag är ensam hemma med barnen bråkas det något helt galet mycket. Det blir mycket färre konflikter när vi lämnar huset. Men med rutten sömn känns det ibland riktigt jobbigt att åka iväg med tre ongar. Men det är bara att ge sig av, och i lördags eftermiddag hade vi en mysig stund på Frölunda torg. Lördagsgodisshopping (liiite halvsvårt att se till att ingen stoppade näven i alla lådor med plockgodis. Om man bortser från att jag kom på Linn med att stå och slicka på plasten kring en godislåda, gick det förvånansvärt bra!), ett uträttat ärende för min egen del, karusellåkning och Nelly som åkte en sådan där stor uppblåst rutchkana, samt hoppade "bungyjump". 

På kvällen ville Nelly absolut inte lägga sig, så jag valde en ny strategi: ge f-n i att tjata, och låta henne titta på Mello en stund. Mysigt för en annan också! 

Igår mötte vi upp mamma på Freeport för brallorna jag köpte förra veckan sprack efter två dar! Idag hade jag de nya, och de sprack ännu mer! Men hallå, jag har ju börjat träna! Måste ju vara brallorna det är fel på!! 

Igår eftermiddag började Nellan på knatteskutt. 8 killar och två tjejer som får prova på olika sporter, diverse bollsporter och så kanske lite gymnastik. Nelly och den andra tjejen fann varann och hade kul men att lyssna på den tålmodiga, gulliga fröken, det blir nog den riktiga sporten! 

Fantastiska mamma var hemma med Linn idag och doktorn ordinerade helt annat än den förra (suck) så nu fick vi en salva som ska få ordning på hennes sargade uppsyn. Även i morgon är mamma hemma med henne. Man kan ju  (om man inte känner mig) tro att jag är hjärnkirurg eller nåt, men det är bara för mycket på jobbet. Det här med att jobba 75%... Jag förstår vad folk varnade mig för! Men det är ju så kul! Att jobba, OCH att få hänga med kidsen! 

Och så är det bestämt att vi ska fira jul utomlands, bara en sån sak! Hela familjen Hed och familjen Hed-Lundberg, blir väl en 12 pers eller nåt, ska gotta sig i solen på Teneriffa i en ordningkåk som brorsan hittat. Smutt värre då alltså!
Och familjen Hed-Lundberg kollar hur det ser ut på Ving-hotellen i närheten för att checka in där när övriga familjemedlemmar åker till Sverige efter en vecka i solen. 

Och i morgon är det tisdag och då rider "vi"! Alltså Nelly rider och jag pustar och frustar bredvid när hästen travar i den tunga manegejorden eller vad det kan tänkas heta. Tur man har flåset uppe - not! 

Men nu ska jag njuta av att sova i gästrummet för andra natten i rad. Sa jag att mamma är bäst?! 

Livet leker faktiskt! 

Kill i magen

Jejeje, orka lyssna! 

Slut innan Mello hunnit börja :(

Kom igen nu, folks!

Kan någon vänlig själ säga att det inte är svinkoppor eller något annat inte-gå-till-dagis-aktigt som Linn åkt på? 

Jag har ju pusslat så att jag ska kunna jobba över i morgon, inte vabba! 




För sent, jag vet

Men jag är så glad!
Min gravid i fjärde månaden-mage beror icke!! på allt onyttigt jag stoppar i mig, utan på att magmusklerna inte dragit ihop sig sedan graviditeterna. 

Det GÅR att få en platt (eller iaf lite plattare) mage men det kommer ta tid, och vanliga magövningar som raka situps, gör mer skada än nytta. Min nya PT Edit känns ungefär 2000 gånger bättre än den jag hade för ett drygt år sedan. 

Detta firade jag med en rejäl portion glass efter kvällen step-pass. Som sig bör! 




Dagens citat

Jag: "Nelly, vad tycker du om skridskoåkningen?"
Nelly 4 år: "Bra. Jag är typ megagrym på det liksom."
Que?? 

Och den här da, härom dagen.
"Om inte jag får baka kokosbollar rymmer jag hemifrån, så det så!"

Finns det något begrepp innan "tweenie"? 



För dig Daniel!

När ens lillebror tycker man ska blogga för att han vill följa kidsen, då är det läge att skärpa sig!
Sedan finns det ju de (jag bl.a.) som tycker att folk som flyttar till andra sidan jordklotet ska snäppa upp sig, men det är ju på G, eller hur Flott?! 

Nu är det andra helgen i rad som inte bara en utan två av tre kottar sover hos mormor och morfar. 

Jag ska inte ens försöka beskriva vilken lyx det är att få leka "mamma-pappa-ett barn". Bästa beskrivningen läser man i ögonen på ongen som får odelad uppmärksamhet, idag Julia som tog chansen att gunga hysteriskt och länge i ringarna, det bästa alla barnen vet just nu. Så skönt för en annan att slippa säga "Så, nu är det Linns tur, och sedan Nellys". 

Och till skillnad från alla på Facebook, tycker jag Mello var bra! Mest tack vare Anders Jansson tror jag. Och löjromstoast och Pol Roger! Ju mer jag tänker på det, Mello var ju kanon! Och i natt sover jag i gästrummet, gött e det!! 


Tack Ica! För att ni säljer engångsgrillar året om så att vi kunde grilla korv till barnen och mysa i snön (och blåsten) efter åk i bästa pulkabacken.


Son en pingpong-boll i ett flipperspel! Julia Ingrid Lundberg 


Gullhöna! 




RSS 2.0