Det gick bra!

"Yes man!"-dagen i lördags gick bra!
 
En ledig lördag, Linn, Nelly och jag hemma.
Barnen frågade om de fick se på film efter frukosten, det fick de (jag passade på att ta en dusch!), och sedan åkte vi till Ica och handlade b.l.a. lördagsgodis. Jag såg att Nelly blev lite förvånad och glad när jag sa att jag inte skulle tjata om tio bitar, utan att hon själv fick ta ansvar för hur mycket lördagsgodis som är lagom (hon tog inte mer än vanligt!). 
 
Sedan åkte vi till Slottsskogen och gosade med djuren i Barnens zoo, hamnade på en rockkonsert vid Björngårdsvillan, fikade på medhavt kaffe och bullar, spanade in sälarna och köpte heliumballonger. Av vana sa jag nej när Nelly ville ha en, men när vi gått ett par meter, kom jag på mig själv och vi gick tilbaka. Hon valde en stor Frost-Elsa, Linn en liten, och så köpte vi givetvis en till Julia också. 80 spänn för en ballong är saftigt tycker jag, men tack och lov har vi väldigt tacksamma barn!
När vi tjingat på pingvinerna och Nelly visat oss barfotastigen (grymt ställe! Ligger vid fiket nedanför pingvinerna, vid Azaleadalen), flög Nellys ballong upp i luften, och Nelly som aldrig gråter... Oj vad tårarna sprutade! Det var bara att knata tillbaka till tantan som säljer dem och punga ut med 80 spänn till. 
 
Strax före middagstid kom Per hem från Sthlm, och vi fyra hade en väldigt mysig söndag (trots att Per var sjuk), och sedan var det skönt att Julia kom hem igen! Hon spann som en katt när hon märkte hur glada Linn och Nelly var för att hon var hemma! 
 
 

I morgon blir en spännande dag!

Det är bara Linn, Nelly och jag hemma. 
Per är i Sthlm och Julia på Mollösund med mormor. 
I morgon ska jag anamma tänket i filmen "Yes man!" (heter den så? Den där Jim Carrey testar att säga JA till allt)
Jag ska se hur länge jag klarar att svara ja på vad barnen än frågar! 

Och när vi köper lördagsgodis ska jag 
i n t e påminna Nelly om att hon får ta tio bitar, utan hon ska få ta så mycket hon själv tycker är lagom, hon ska få det ansvaret och slippa kontrollen och det ska bli spännande att se hennes reaktion och att kika i hennes påse! 

Vi har redan pratat lite om morgondagen; vi ska gå ner till havet och se om björnbären längs strandpromenaden har mognat, och vi ska på Nellys begäran ha massagestund, hon ska visa mig de olika momenten de gör i skolan (snö, regndroppar, sågen, bullar...). 

Nyklippt och lycklig över sitt livs första läxa som vi gjorde ikväll!


Dubbeltofs är tydligen grejen... 




RSS 2.0