Någon slags milstolpe

Idag har Linn och Julia för första gången gått med en kompis hem efter dagis! 
Visserligen var Nelly också med, och Felix är väl mest hennes kompis, men grejen att glatt följa med Felix mamma hem, känns kul! 

Det gjorde att jag kunde jobba en timme längre i eftermiddags. Jag var på jobbet klockan 7 i morse så det blev en rätt lång, men produktiv, dag trots flera uppvak i natt som alltid. 
Men nu har nedräkningen till Palma på lördag börjat och det ger ju extra krafter! 

Present till Chalie, måste provas!


Två nyvakna trollungar (seriöst, de är ju inte lika, hur kan folk ta fel?!) 



Vielen dank!

Igår hade vi grymt rolig kick off/oktoberfest med jobbet. Det slank ner en å annan deciliter öl och ett gäng jäger, så det var inte jätteskönt att sätta in linser i ögonen imorse. 

Eftersom bilen stod på jobbet, fick jag ta cykeln med Linn och Julia i cykelvagnen vid 8-snåret eftersom jag ju skulle ha gymnastik för 3-4-åringar klockan 9-10, och för 5-6-åringar klockan 10-11. Per kommer i halvtid och switchar barn så hans bil kunde jag inte ta.

Så alkohol, för lite sömn (sedan 4,5 år), tung cykeltur och två timmars gympa på det, jorå, jag tycker jag lyckas rätt bra. Att göra allt för att åldras i förtid! 

Men idag har varit en mysig dag! Barnen gillar givetvis gymnastiken och efter lunch åkte vi in till Slottskogen och spanade på sälarna och åt glass i solskenet. Och klättrade i träd. På vägen hem köpte vi lördagsgodis på Sega gubben på vår gamla gata. 

Nu är det mindre än två veckors tills jag ska ha semester! Riktig semester! En vecka i Palma (utan min kära familj), oh my Lord. Så fort kidsen kivas, vilket är rätt ofta, tänker jag på dessa kommande sju nätter utan duty! Sju dygn då jag kan göra vad jag vill, hela tiden. Ligga vid poolen och läsa eller välja ett, två eller tre pass av de 20 som erbjuds varje dag! Och trefligt resesällskap i form av syrran! Nästan för bra för att vara sant!

Men nu är det lördagskväll och jag ska släcka, klockan visar 21.50. Jag vill att morgondagen ska bli riktigt mysig och det enda vi kan göra är att lägga oss hysteriskt tidigt för att få så mycket sömn som möjligt mellan varven, för att vara glada päron åt kidsen. 

Grymma kollegor, grym chef (vågar inte lägga ut bild på honom i hatt, flätor och klänning!), grymt band som verkligen kunde joddla, mycket dans...! 


Och god schnitzel såklart! 


Stön! 


Vem behöver gå till fotografen för att få bild till familjealbumet liksom! 


Att få vara med de här yviga trollungarna är bara bäst! Och efter kommande daten med psykologen (som ska ge oss den magiska formeln för att dem att sova lugnt om nätterna) kan det bara bli världsklass rakt av! 



Liten blir bara större och större

"Varför finns det en sjukdom som cancer? Alltså, mamma, varför?! Och hur får man det? Får man det i hjärnan, är det hjärnan som bestämmer att kroppen ska få det? Eller är det bakterier som kommer in i kroppen? Och hur gör de det? Lever bakterier? Är det som små små människor? Kommer du få cancer, mamma? Varför dör några medan några blir friska?"


Såhär lät det, näst intill ordagrant, vid läggningen idag. Det får bli en vända till biblioteket känner jag. Det här med hur bebisar kommer till, det har Nelly totalkoll på. Det här är klurigare att svara på, faktiskt. 

I torsdags fyllde Linn och Julia tre år! 










Dagens tal

I morgon har jag varit trebarnsmor i tre år! 
Den en dag för tidiga födelsedagspresenten till L&J (tack för monteringshjälpen, pappa!) var givetvis en succé!
I morgon blir det stor familjemiddag med paket och pjesentej 💗💗




Ett barn här, ett barn där, barn barn everywhere!

Simskola - check, kär (i Jakob) - check, skriver sitt namn - check... 
Tur att man fortfarande får krypa ner och mysa och småprata vid läggning i alla fall! 

Såja!


I söndags var det 20-årskalas på dagis. Samma fyra kvinnor har jobbat tillsammans, knappt en vikarie på alla år, det är nog rätt unikt! 150 personer kom och firade, alla barn med familjer som gått på Cassiopeja var bjudna! Här lyckades de få med några på bild.

Glada barn tog bussen (med en mamma) till simskolan idag! Om ett par veckor ska jag köra alla sex, det kan bli livat! 

Gnatt!


RSS 2.0