We'll meet again, soon!

Snart ses de här goa kompisarna igen, då familjen Whyte äntligen kommer till Sverige! (Hoppas det är ok att jag lägger ut ett foto på min goa gudson, Lotta! Kransen ska du har cred för!)
 
Nellys "krans" till midsommarfirandet på dagis blev.. ett diadem med ett par blommor på som Linn ryckte bort så fort vi kommit till dagis den morgonen! Men det bekom inte Nelly, så jag satsar på hemmagjorda kransar till barnen nästa år. Eller nästnästa...
 
 
 

"Det är inte alla som får en gräsmatta i femårspresent!" citat Martin Parnmo

Lite drygt halva gräsmattan är lagd... Resten blir gjort i morgon fredag! 
 
Huvudvärk.
 
Hopp! 
De leendena, skratten, tjuten, och ystra skutten som alla barnen bjussade på i eftermiddags när de fick springa runt på den nylagda gräsmattan var 100 %-iga bevis på att det är värt allt slit!
 

Midsommarbarn!

Ett par foton från midsommarhelgen hos mormor och morfar i Åsa får blåsa nytt liv i lilla bloggen. 
Mysig midsommarlunch innan dans och firande vid Skytteviken nere i "byn".
Nelly gillade sin krans skarpt, och behöll den på.
Det gjorde inte Julia i mer än två sekunder, när detta kort togs.
Linn var inte road hon heller!
När man tillfälligtvis inte har någon gräsmatta hemma, finns det inget bättre än att springa naken på gräset hos mormor och morfar! Och det går lika bra att doppa fötterna i regnvatten som i något annat..!
 
Okej då för blöja, men absolut inget mer!
 
För övrigt har Per och jag varit tillsammans i fem år idag! Blommor till mig, blommor till honom men middagsdate blir det först på lördag. Han, och en stab på fem killar, har slitit hela dagen med tomten som så sakteliga börjar likna en trädgård mer och mer! Bilder kommer..! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Den ultimata lekstugan!

Ett projekt (att skjuta på till nästa sommar kanske?) är den ultimata lekstugan. Det finns ju så många fina, och  man kan ju också designa en själv... Vad ska man tänka på/inte glömma/glömma? För visst leker kids i lekstugor i många år?
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag är sååå busy! ;)

Jag sliter med kidsens "Mitt första år"-böcker de kvällar jag orkar göra något, och känner att bloggen inte får så värst mycket uppmärksamhet...
Men det här med albumen och böckerna hänger över mig, det MÅSTE bli färdigt!
(Det är väl solklart att Linn vill hitta dokumenterat när hon första gången vände sig från mage till rygg, och från rygg till mage, och när hon dansade första gången. Och Julia kan det ju inte bli folk av om hon inte vet det exakta datumet för när hon upptäckte sina fötter, satt utan stöd, åt sin första smakportion... Eller?!)
Det här är ett av mina många "små" projekt. För övrigt pågår en del projekt med hemmet också.
 
Tomten har dränerats och i helgen lades större delen av vår nya uteplats. Efter midsommar kommer ny gräsmatta (det var den supersnabba versionen av detta monsterprojekt). Elektriker har varit här och styrt upp fler spotlights i huset, en andra diskmaskin mm, vi har fått larm installerat och för en stund sedan åkte ett par killar hem som fixar sånt som har en tendens att bli kvar... Typ listen runt trappan när man kommer upp på andra våningen, nya handtag och lås på alla fönster. I hela huset. Osv. Pust och stön, varför köpte vi inte ett nyckelfärdigt hus?
 
Fast vår plan är att vara färdiga till nästa vår, och trots att vi har stora projekt kvar (staket och grind, måla om huset, parkeringen, cykelskjul (?), inreda nedervåningen mm, så tror jag vi löser det! Och vi trivs ju så himla bra här!
 
Barnen tycker det är så kul att öppna brevlådan, så nu kommer det post flera gånger om dagen. Det mesta gång två och tre är gräs och löv...
 
Rådjur och harar och ekorrar finns det gott om. Fasanen lever fortfarande tyvärr, coolare var det då med räven vi såg för ett par veckor sedan.
 
I lördags.
 
I söndags. Regnet öste ner. Jag utmanade mig själv och tog med barnen till Universeum. Det gick bra! Det var nog betydligt jobbigare att bära sten och gräva jord mm i hällregn...
 
Slutligen mitt nya favoritfoto som jag knappt kan se mig mätt på. Linn och Julia roar sig med att prutta varandra på magen, det är nog det bästa Julia vet! Per och jag är befriade från denna aktivitet, däremot vill framför allt Julia gärna prutta på våra magar, den synen är inte lika gullig som ovan..!
 
För ett tag sen frågade Nelly mig varför jag har så tjock mage. "Jo du förstår, mamma har ett beroendeliknande förhållande med socker och vräker i sig bullar och choklad och godis till som tätt". Kunde jag ju inte säga, tankar om sånt tjafs som att vara smal kommer tids nog ändå :(
 
Det var allt för nu! 
 

Inte "tvillingar", tack!

Om lite drygt två månader börjar Julia och Linn på dagis (jag tvekar ofta på att använda det ordet, framför allt inför fröknarna (pedagogerna!) men det kommer av sig självt och jag hoppas någon säger till om det upplevs förminskande eller något annat negativt).

Jag får ofta frågan hur det känns att börja jobba igen (jag har ju varit "ledig" i nästan fyra år till hösten!), och hur jag tror det kommer gå/bli för Linn och Julia att börja förskolan.

Men Nelly då? Hennes tillvaro kommer också förändras väsentligt genom att hennes systrar helt plötsligt ska vara på "hennes" dagis hela dagarna!

De är dessutom yngst, och även de enda i den yngsta gruppen "minipyttarna". Förra året bestod den gruppen av sex barn, när Nelly började var de fyra.

De yngsta barnen får, av naturliga skäl, mest omsorg av personalen
(det är ju därför dagisavgiften sjunker varje år; äldre barn kräver mindre tid och mindre resurser).

Nelly var superyngst och minst när hon började, född 23e december som hon är, och trots att hon var väldigt tidig (inget skryt! Ni vet att det är så!) både med talet och med motoriken, hamnade hon ofta i fröknarnas knä.

Snart ska hon se sina systrar ta plats i fröknarnas famnar, och redan nu märker hon av fascinationen de andra barnen har för dem; det blir lite stohej i hallen när jag följer (inte lämnar!!!) Nelly till dagis. Barnen vill krama och pratar om hur lika de är, vem är vem?, osv.

Jag behöver inte gå in djupare på vad jag grunnar på. Jag är dock inte orolig för Nelly, hon är cool.

Det jag vill komma till är: nej tack till termen tvillingar! Nelly är lyckligt lottad som har två systrar, Linn är också lyckligt lottad som har två systrar! Och Julia likaså! Det är inte finare att ha en tvilling än en syster/ett syskon. Våra barn är lyckligt lottade som har syskon (jag säger INTE att barn som inte har syskon är mindre lyckligt lottade, inget tävlande här!), och tre systrar kan ju ha hur kul som helst!

Alla tjejer vet dock hur tufft det kan vara att leka tre, ofta blir det två mot tre. Men sådant är livet, jag kan inte motsätta mig det. Men jag kan motsätta mig att anledningen är ett, av omgivningen, förstärkt band mellan två av dem tre. Det räcker gott med det speciella band de har, och givetvis ska få ha. Ingen kan ju ta ifrån dem att de legat i magen samtidigt, utvecklar ett eget språk sinsemellan osv. (Obs! Man blir inte bannlyst om man säger t-ordet hemma hos oss! Vill bara inte att det ska haussas alltför mycket!)
Det var det om det!

Idag har vi haft en mysig nationaldag på Tjolöholm med moster Annika!
Häst och vagn, hoppborg, voltigeuppvisning, grillad korv och lek på gräsmattan!


Titta åt höger, åt vänster och åt höger igen...

Snart har min lilla blogg ettårsjubileum och just nu är jag sämre än någonsin på att uppdatera den.
"Snälla flickor skriver dagbok, vi andra hinner inte" hette det när jag var ung.

Nu är det ju inte riktigt så att mitt liv är så galet och spännande att jag inte hinner skriva en rad eller två.
Fast det är verkligen galet fullt upp. Men det är bra ändå! Verkligen bra! Jag vet inte var jag ska börja så jag struntar i det ikväll. Istället avslutar jag detta inlägg med en bild på tre rådjur som vet att känna lugnet!
De ligger och vilar, och ser sig omkring. Varken mer eller mindre. De diggar vår tomt som den är i detta nu och det är dem fullständigt likgiltigt hur vi ska ro i land megaprojektet Trädgården; vilken sten ska vi välja till nya uteplatsen, hinner vi få 140 m2 sten i tid?, kan stenläggningsfirman matchas med jordleveransen och senare rulla ut gräs-firman så att vi har uteplats och trädgård innan sommaren är slut? Vad ska vi ha för belysning runt/på uteplatsen? Och vad i h-e kommer "kalaset" landa på i cash?
Go'natt!


RSS 2.0