Årets första!

Trip till Mollösund!
Det är lögn att få bort Nelly från bryggan och krabbfiske, stackars gudmor Annika har väl lagt en halv arbetsdag där snart...

Idag är en glädjens dag, för jag har fått den stora äran att bli gudmor till, och nu kommer jag använda vår generations mest nyttjade ord; finaste! Frej! 
Det ska firas med ett glas vitt på bryggan ikväll! 

All in krabbfiske 

  Morbror Daniel 
Linn 💗


Hm

Per tycker att jag börjat svära för mycket på sistone, förstår inte alls vad han menar :) 

Den här dagen går inte till historien som en av de roligaste i mitt liv. Både Per och jag har varit hemma och vabbat för dagis var stängt och med två ledsna, prickiga tjejer med klåda var det inte aktuellt att Per, vars rygg har kraschat igen, skulle vara hemma med alla barnen. 

Ikväll sover jag i gästrummet och det är dags att släcka nu för att göra allt för att vara gladare i morgon än idag, då jag varit "rätt less" på saker och ting. 
Linn sov hela natten och har varit en ljuvlig solstråle hela dagen, hoppas på favorit i repris i natt. 



Den där handduken är snart inkastad

Klockan är fyra och jag har fortfarande inte sovit en enda blund. 
Det är verkligen fantastiskt att folk måste tala om för mig att det är BRA att barnen fått vattkoppor. Och ännu bättre att två fått det samtidigt. Hur f-n kan det vara bra?! 

Två saker är säkra; de som säger så har INTE haft två barn med vattkoppor samtidigt, och det står helt klart att de inte kan förstå hur jävligt vi har det som aldrig får en enda natt utan en helvetes massa uppvak/uppstigningar, ibland upp till 30 uppstigningar per natt! 
I sådana här stunder undrar jag vart mitt liv tog vägen.

Men precis nu vaknade Nelly som ligger bredvid mig och sa: "Mamma, jag är glad att du inte är en sjöhäst." "Varför det?" "För då hade du simmat i vattnet." 
Tack och lov för all den kärlek man får från barnen. Men det hade varit fint om de kunde bjussa på liiite mer sömn. 

Svajigt!


I lördags sov Julia och Nelly i Åsa och det är ju semester att bara ha ett barn (när man är van vid tre alltså!). 

I söndagsmorse vid sju tog Linn och jag en cykeltur till Amundön, så mysigt. Vid åtta åkte vi och Per in till Linné och åt frukost i solen på Egg & Milk och sedan fick Linn full fokus på Plikta, den grymma lekplatsen. När Per och Linn handlade mat på eftermiddagen, låg jag i trädgården och solade och läste, magiskt! 

Jag löser biffen med ett barn precis hur bra som helst, det går ju inte att tappa humöret! Två barn är lungan det med. Men tre barn som tjafsar mer än de leker med varann... Jag blir tokig. 

Julia och Linn var som hund och katt igår kväll, men när jag följer med Julia upp en trappa till toaletten, hoppar hon upp och sätter sig på toalettsitsen och säger "Linn är min allra bästa vän, mamma!"! Men hallå! 

Vi är inne i en härlig (utmanande) fas nu när Linn och Julia inte bara kan allt, utan även vill bestämma allt. Igår försökte jag vara pedagogisk med Julia och sa: "Ibland bestämmer jag och ibland bestämmer du!". 
"Nej, mamma. Ibland bestämmer JAG, och ibland bestämmer JAG."

I torsdags fick Nelly sin cykel och hon blev glad, men inte i närheten av hur glad hon blev ikväll när jag kom hem med ett nytt nattlinne till henne! Hon sa att jag är världens bästa mamma, hon älskar mig och det var PRECIS det här nattlinnet (som hon aldrig förr sett) som hon ville ha. 

När det var dags för kvällens saga, fick jag bestämma. Eftersom klockan var lite mycket, chansade jag på en kort (men väl barnslig) bok; Petter och hans fyra getter. "Jag skulle inte tro det, mamma". Nähäpp. 

Jag skull gärna stanna tiden nu. Drygt 2,5 år och 4,5 år, underbara åldrar (om de kunde bråka lite mindre) med lite bebisröst kvar hos de små men otroligt ordförråd och långa utläggningar, entusiastiska rollspel och Nellys alla funderingar och åsikter och allt annat. 

I morgon ska de stora barnen ha kvällsmys på dagis, Nelly tycker att det ska bli så spännande! Men innan dess är det ridskolan, och där händer det grejer. Förra veckan fick barnen öva på balansen och det passade Nelly som handen i handsken. Dels fick de släppa stigbyglarna och och tyglarna, dels fick de ömsom stå upp hela tiden under en stunds travande, ömsom sitta ner. Och givetvis rida lätt och det var tufft på lilla pigga Rosita! 

Och till hösten blir det parkour för Nelly! Undrar om det kan finnas någon mer passande "sport" för den ungen. 

"Va? Menar du att man kan sitta i en soffa också?"
 

Det var inte roligt att åka på vattkoppor i veckan som gick...


Men Linn är tuff! Det var riktigt mysigt att få egentid med henne i onsdags och i fredags. 

Julia saknade resten av sin grupp Minipyttarna, dvs Linn...


Tada! 


Den här fina fick tjejerna ärva av bröderna Wiliö! 

Men nu har ju min avdelning på jobbet börjat sälja saker som elbilar, så nu dyker det nog upp något sådant snart... 


Har man en motortokig pappa måste man givetvis ha en (eller två?) elbilar... 



Nu har jag det!

Jag är lyckligt lottad! 

Jag har tre underbara ungar. Alltså, de gillar mig så mycket att de måste vakna x antal gånger per natt för att få hänga med mig, antingen genom att gå på toa eller genom att dricka vatten eller bara genom att klistra sig fast på mig som ett frimärke. 

I detta lyckorus efter en grymt trevlig kväll med grymt trevliga vänner, hur kan det vara negativt?! 

Hade jag varit shitloaded med cash, hade jag åkt till NZ över en helg och visat hur mycket jag saknar dig Flott och bett om ursäkt för hur kass jag är på att svara på sms och annat. Jag är för trött, för dålig. Och jag borde ringa mina kära syskon, 100 % oftare. 

Men, I'll be back! Och jag är här, trött och sunkig. Men jag ÄR här. Och jag uppskattar att ni finns kvar. Jag vill mer än jag löser. Men en dag är jag tillbaka!!
En dag..!  


"Det är inte möjligt!"

Idag satt Nelly för första gången på en riktig cykel. Vi var hemma hos Felix och lekte och jag sprang efter och höll i en stång i cykeln men misstänkte att det inte behövdes. Och mycket riktigt, Nelly kunde cykla! Bara sådär! Hon var salig och gastade: "Det är inte möjligt! Jag kan cykla!!" 

Hur länge har hon kunnat det? Och hur kan man liksom bara det? Jag trodde det var något man övade och övade på. 

Inför påsk beställde jag en Hello Kitty-cykel till henne via jobbet. Den kom tyvärr inte till påsk och har fortfarande inte kommit men dyker den inte upp snart får vi skaffa henne en annan. Hon ville verkligen bara cykla och cykla och det kan man ju förstå. 

Och igår klipptes Linn och Julia för första gången, det gick hur bra som helst! Tyvärr satte tjejerna fram i-pads som jag tyckte var helt galet och det hade gått fint utan dem. 

Fattar inte varför vuxna ska trycka fram skärmar framför näsan på barn i tid och otid. 
Barn ska synas men Gud förbjude att de skulle höras! Fort fort fort, håll dem lugna (apatiska) genom att sätta på en film eller ett spel... 

Och så helt plötsligt slutade Linn med blöja i måndags! På dagtid, det är inte tal om att ytterligare en onge ska vakna och "dissa twalotten" tre gånger per natt. 
Hon är mäkta nöjd och belåten, och inte en olycka på hela veckan, varken på dagis eller hemma! 





Det ska va gott å leva...

En väns föräldrar har en grym regel!
När de åker på en resa, har de redan en ytterligare bokad. Eller hur, Jo?!
Igår kom Per och jag hem från en weekend i Skopje (Makedonien), och idag bokade jag flygbiljetter till sommarens Gotlandsvistelse! I år blir det drygt 1,5 vecka för mig och barnen, jihaaaa!
 
Jag ska flyga själv med barnen men det kommer går hur bra som helst, det är ju bara 55 min. Sedan kommer Per ett par dagar senare efter en monstersegling med "ett gäng" vänner, närmare bestämt 23 stycken, eller hur Brian?!
Jag blev så till mig när jag bokat ikväll så jag sa till Per att jag kan ta tre nätter på rad, så först på torsdag, när det är bokklubben (fram med vinet, Linda!), är det min tur att få en god natts sömn. Till torsdag ska vi ha läst "Det du inte såg" av Patrik Sjöberg. Läs den!
 
Nu ska jag kolla om jag kan hitta klipptider för tre trollungar i morgon, det blir i så fall premiär för Julia och Linn, kan bli en utmaning :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0