Trött men lycklig

 
Så är det! 
Trots att Nelly är "på" de små i ett, och alldeles för hårdhänt enligt oss vuxna, och trots att Julia och Linn bråkar om samma (lek)sak HELA tiden, är de alla tre lyckliga, glada och väldigt kärleksfulla mot varandra och mot oss! De små älskar att kramas och pussas, och klappar även på varandra, ibland frenetiskt och hårdhänt, ibland mjukt och försiktigt.
Och Nelly... Hon kan ju uttrycka sig, den ungen! 
 
Idag när hon kom hem från en dag på dagis och efterföljande eftermiddag med kompisarna Doris och Felix, såg hon de nya lamporna jag köpt (jag har förälskat mig i IKEAs ljusgrå Aröd), och utbrast "Den är fantastisk! Den är så gullig!" (Jag har bara fått upp en än). Härom dagen när vi skulle någonstans, hade Per tagit på sig parfym och en ljuv doft spred sig i bilen. Då såg Nelly rakt igenom lycklig ut och sa "Pappa, du luktar underbart!" 
Ibland kan hon sitta still i flera sekunder och t.e.x. rita och bara säga rätt ut i luften; "Mamma, du är den bästa mamman i hela vääärlden! Jag älskar dig lila rymdraket!" Lila rymdraket, bättre kan det inte bli!
Men humöret skiftar snabbt, och varje gång jag säger till henne att hon inte får knuffas, sparkas, slita saker ur händerna på de små und so wieter, får jag ett snäsigt "Dumma mamma!" Och ett till, och ett till..! Förra veckan skrek hon "Jag vill att Linn och Julia ska vara tillbaka i din mage!"
Man får vara glad att det är så himla kärleksfullt, när det nu kan vara så himla...argt och tjafsigt.
 
Men jag tror nog att hon kommer skina som en liten sol när jag berättar att hon ska få rida på lördag! En gård i Anneberg har knatteridning från tre år på lördagar, jag tror lilla hästtokiga fröken kommer hoppa och studsa som en...studsboll eller något! Det kommer bli fantastiskt underbart ;)
 
 

Kommentarer
Postat av: Christine

Åh vad jag känner igen det där beteendet och vad skönt det är att läsa att det inte bara är min unge som är så där ombytlig :)
Vad är det för gård i Anneberg som har knatteridning?

Svar: Mariedahls heter gården! Lördagar kl 11, barnen får rida i 20 min!
Lotti Hed

2013-02-07 @ 08:38:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0