Bil och apa - en stor dag!

Tokade till det alldeles idag och bjöd sambon på trerätters middag (om man nu kan räkna oliver och någon slags ny cheese snacks till förrätt). Det inofficiella men ack så tydliga temat var "hellre än bra" eller "enklast möjligast".
 
Jag skrev "bjöd på" och inte "lagade" trerätters, för huvudrätten bestod av färsk tortellini med grillad kyckling, mozzarella, rostade pinjenötter, rödlök, sallad, gurka, tomat och avokado-sallad. Alltså skära och lägga i en skål.
 
Men desserten mixade jag i alla fall! En avokado och 250 gram frysta hallon och vips har man hallonsorbet, god och dessutom nyttig! Och så några färska hallon på toppen. Kan det bli enklare?! Blir perfekt som glass när det efterfrågas av barnen i huset.
 
 
Idag har varit en mycket bra dag! De små sover fantastiskt dåligt och lite, men någonting är på gång. De börjar så sakta prata! Hittills har de sagt "mamma", "pappa", och "titta dä", typ.
 
Men sedan ett litet tag svarar Linn "aa" på allt man säger, varje gång man tilltalar henne (eller Julia för den delen!), och nu har Julia börjat ta efter och göra precis likadant. De "mmm:ar" när de äter något gott, Linn njuter som en spinnande katt i solsken när hon får äta yoghurt själv.
 
Imorse i bilen när vi kört Nelly till dagis, sa Linn plötsligt, gång på gång "bil"! Helt klockrent! !"Bil"! Även på beställning när vi kom hem och gick in till Per.
På IKEA idag gick jag ensam en stund. Sedan berättade Pernilla att Linn gått fram till ett par tjejer och flera gånger sagt "Hej!". Det säger hon, salig av lycka, när Per kommer hem från jobbet om kvällarna. Hon lyser upp som en sol och släpper det hon har för händer och skyndar sig bort till honom med armarna utsträckta högt upp i luften och säger "Hej!", gång på gång. Lika lycklig för att han kommer som att hon förstår att hon kan uttrycka sig korrekt, verkar det som.
 
Julias motsvarighet till dagens nya ord är "apa"! Det har hon sagt MÅNGA gånger idag, eller kvittrat är nog en mera riktig beskrivning. Tänk att man är två äpplen hög, och kan säga tre ord. "Mamma", "pappa" och "titta". Och så blir ord nummer fyra "bil" respektive "apa"! Så märkligt men samtidigt så underbart!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0