Drömmar och en tapper liten stackare

Igårkväll infann sig en känsla av att vara barnfri. Då hade vi ändå två barn hemma. Så mycket energi går åt till underbara, energiska, skuttiga, hoppiga, kärleksfulla-men ibland lite väl närgångna och envisa Nelly! Och skall man ändå vara utan henne, kan man gott njuta av att det är helt konfliktfritt och att man slipper höra sin förmanande röst till leda.

Skönt också att kunna ge Linn och Julia 100 % uppmärksamhet. De älskar att leka tittut, och tar vad de hittar och drar över sina små huvuden, sitter stilla och väntar tills vi sagt "Vaaaar är Linn och Julia?" innan de rycker undan vad de gömt sig under och skrattar högt!

När de små somnat vid 19, ljöd Springsteen i högtalarna och Per gjorde oss varsin grogg (detta sällan använda ord som hyllar det ljuva 90-talet!) medan han i vanlig ordning bjöd på grymt god middag. På menyn stod fläskfilé, stekta haricot verts med mandelspån och den magiska kantarellsåsen! (Schulman, du hade insett att kantareller ÄR gott om du fått smaka!), medan jag i vanlig ordning plockade undan leksaker och förvandlade tv-rummet till ett rum...där det inte ligger leksaker överallt!

Sedan slappade vi i soffan och i det fladdrande skenet av stearinljus och med hjälp av gott rödvin och Hemnet drömde vi oss bort till vårt vita kalkstenshus någonstans på Gotland.

Funderingarna är många. Skall vi äga ett litet gotlandsruss och två stora hästar, eller slippa en massa måsten genom att bara hyra? Skall vi ha får eller bräker de för mycket? Höns? Eller luktar de för mycket? Skall vi ta med vår gulliga gräsklippare eller köpa en begagnad åkgräsklippare av någon lokal bonde? Och så vidare..!


Inte nog med att höststormarna viner som vore det oktober, den här lilla ensamma blomman har dessutom lyckats krångla sig upp och överleva i gruset, långt från sina vänner som vissnat sedan länge. Respekt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0