Lite grann som "Uppskjutet" på Liseberg för första gången

Så känns det nu. Med andra ord: Vad har jag gett mig in på?! Jo, operation Sluta med napp! Jag tänker mig alltså att Nelly snart 3 år, ska sluta med napp på julafton. Och jag tänker mig dessutom att hennes ettåriga systrar ska göra detsamma. Barns sugbehov avtar redan när de är nio månader gamla, så varför har barn napp? (För att det räddar liv? Eller ja, liv var väl att ta i. Men det räddar mammor och pappor från att bli galna. Vad annat lugnar/tröstar barn så snabbt som nappen?)

Idag satte jag upp den fina julkalendern jag köpte förra året (allt Maileg gör är fantastiskt, jag är KÄR i julkalendern, liksom i julstrumporna som det är för tidigt att plocka fram ännu ett tag), och när Nelly frågade varför jag gjorde det, sa jag att tanken är att man lägger nappar i den, och så kanske Tomten kommer och hämtar napparna för att ge dem till andra, SMÅ barn, som behöver napp. Kanske lämnar han en julklapp istället... Nelly rusade då genast runt hemmet i jakt på nappar, och inom loppet av ett par sekunder hade hon stoppat i fem nappar i olika tygpåsar. Hon var tydlig med att hon förstod att napparna inte skulle komma tillbaka, hon skulle ABSOLUT (nya favoritordet som dyker upp i var och varannan mening) sova utan nappar ikväll. Detta hade hon dock glömt vid läggdags...
 
Napparna har försvunnit och jag har slagit in årets första julklapp som nu står på spiselhällen i väntan på en måndagsmorgon och en nyvaken, men glad treåring. 
Denna procedur, dvs. att lägga ett par nappar i kalendern för att i gengäld få en liten julklapp, är tänkt att upprepas ett par gånger under december, för att kulminera på julafton då resterande nappar byts in mot de julklappar som Tomten i egen hög person levererar. Fram till julafton kommer Tomten bara smygande under natten, nämligen.
Jag hoppas detta är ett bra upplägg... (Jag hoppas att Nelly, men även Linn och Julia som bara kommer märka att det helt plötsligt är slut med napp, accepterar läget snabbare än jag oroar mig för!)
 
 
 
Kan ju tipsa den som älskar klistermärken om denna gulliga pysselbok. 49 spänn på Adlibris, innehåller 800 klistermärken!
 
Det hänger på dig, lilla julklappen...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0